KBA op de Afrikadag in Begijnendijk

150819 Africadag Begijnendijk 2Zoals aangekondigd heeft KBA op 7 augustus 2015 deelgenomen aan de Afrikadag in Begijnendijk.

In haar stand namen de mensen kennis van de missie, de visie en de doelstellingen van de organisatie. Panelen met foto’s toonden de verwezenlijkingen van enkele projecten om deze te visualiseren voor de bezoekers van de stand.

Deze hebben ook de realiteit van het terrein ontdekt doorheen de exemplaren van het tijdschrift KARIBU die 150819 Africadag Begijnendijk 1uitgedeeld werden. Artikelen, getuigenissen en foto’s tonen deze realiteit.

Sommigen willen de activiteiten van KBA blijven volgen door hun adres achter te laten waarbij ze het driemaandelijks tijdschrift zullen ontvangen.


Door middel van een spel vervaardigd door KBA, bestaande uit korte zinnen en vragen, konden de mensen hun 150819 Africadag Begijnendijk 3kennis testen over de thema’s "geëngageerd burgerschap", "verantwoord ondernemen" en “versterken van het sociaal weefsel”. Ze ontdekten daarmee ook de strategieën van KBA voor een maatschappelijke duurzame verandering. Dit pedagogisch instrument werd ten zeerste geapprecieerd.

De Afrikadag mobiliseerde ook heel wat jongeren. Deze hebben hun interesse getoond voor de activiteiten van KBA. Dit bewijst dat ze solidair en geëngageerd zijn en willen meewerken aan de opbouw van een renchtvaardigere wereld.