Steun aan de opleiding van 'leader-landbouwers' voor duurzame familiale landbouw in de regio's Kirimiro en Bweru-Bugesera in Burundi

Thema: voedselzekerheid en familiale landbouw
Regio: Kirimiro en Bweru-Bugesera (Burundi)
Lokale partners: AGAKURA "Jeunesse Providence" asbl, Organisation Diocésaine pour l'Entraide et le Développement Intégral de Muyinga (ODEDIM)

Bekijk hier een fotovoorstelling van het project.

"Samen met mijn echtgenote pas ik op ons stukje veld de technieken toe die we in de schoolboerderij van Mutwenzi geleerd hebben. De oogst was erg goed dit jaar en met de extra opbrengst hebben we twee geitjes kunnen kopen. We houden ze op stal en zo leveren ze ook meststof waarmee we de compost voor het veld verrijken om de vruchtbaarheid van de grond te verhogen. Vandaag geef ik ook andere families adviezen om hun oogst te verbeteren. Dit programma heeft mijn leven veranderd!"

Godefroid - Landbouwgroep Tugarukiramatongo 'laat ons de aarde met zorg bewerken' – Kirundo

"Wat eten we vandaag?"

Voor Godefroid en zijn vrouw bestaat de enige maaltijd per dag uit zoete aardappelen. Als ze geluk hebben, zijn er wat bonen of zuring bij. Het jonge gezin woont in de regio Kirundo in Burundi waar de helft van de bevolking ondervoed is.

KBA steunt er een project dat 1900 families zicht geeft op een toekomst. 300 jonge boeren krijgen op een opleidingsboerderij een vorming in technieken die het oogstrendement verhogen, aangepast aan familiale landbouw. Zij geven de geleerde technieken door aan groepjes van een tiental families, die op hun beurt een voorbeeld zijn voor hun omgeving.

Voor dit project heeft KBA in 2012 46.237 euro nodig.
Met uw gift geeft u Burundese families de kans om te ontsnappen aan de vicieuze cirkel van magere oogst en ondervoeding. We danken u oprecht voor elk steentje dat u bijdraagt en uw vertrouwen in KBA!