Congolese vrouwen verwerken maïs tot bloem, mengen die met bloem van bonen (niébé) en bakken er koekjes van, bestemd voor lokale verkoop. Zo hebben de vrouwen een extra bron van inkomsten buiten het oogstseizoen en ondertussen versterken ze hun competenties.

Als u ook eens graag in de schoenen van een vrouw uit Kananga staat of gewoon graag de uitdaging aangaat om een origineel recept uit te proberen... Dit is uw kans.

Maiskoekjes uit Congo

Wat hebt u nodig?
(Behalve een dosis creativiteit en lef?)

300 gr maismeel (dat vindt u in natuurvoedingswinkels, gebruik zeker geen maïszetmeel)
100 gr bonenmeel (als u dat niet vindt kan u het bijvoorbeeld vervangen door kastanjemeel)
50 gr tarwebloem
10 gr suiker
50 gr vanillesuiker
10 ml plantaardige olie
500 ml water
1 koffielepel gist ('levure royale')
een snuifje zout

Hoe gaat u te werk?

  • Vermeng de verschillende soorten bloem met een houten spatel.
  • Voeg water en olie bij.
  • Voeg alle andere ingrediënten toe en roer goed om.
  • Laat 10 min rusten.
  • Rol het deeg uit en snij het in blokjes van gewenste grootte of vorm kleine hoopjes op een ingevette bakplaat.
  • Laat circa 5 -10 min in een over op 180°c (afhankelijk van de dikte en de grootte van uw koekjes).
  • Laat afkoelen en geniet ervan. (Of bewaar ze luchtdicht en verkoop ze binnen de twee maanden op de lokale markt).

Tip: als het deeg te lopend is, rol het in een worst in plastiekfolie en steek het 30 min. in de dieprviezer. Nadien kan u het in rondjes snijden en bakken. 

Een voordeel van deze koekjes? Ze zijn glutenvrij!

Zin om een extra touch aan het gerecht te geven? Denk aan stukjes banaan, rozijnen, cacao ...

Slaagt u erin het recept te verfijnen of een originele variant te maken? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.het ons, we zetten het op de website en belonen u met een gratis abonnement op het driemaandelijkse magazine Karibu!