Burundese baanbrekers werken aan duurzame ontwikkeling

AGAKURA, voedselzekerheid De Burundese organisatie AGAKURA vzw begint vanaf 2013 een nieuw opleidingsproject rond voedselzekerheid en familiale landbouw. Verspreid over drie jaar zullen 150 Burundese koppels die leven van de landbouw, een opleiding krijgen in biologische landbouwtechnieken en in de bouw van duurzame woningen met behulp van lokale materialen. AGAKURA zal hiervoor kunnen rekenen op de steun van de vzw Burundese Gemeenschap in België (CBB-BGB) en van KBA-FONCABA voor de opvolging en het financiële beheer van het project.

Thema: voedselzekerheid en familiale landbouw
Lokale partner: AGAKURA vzw ("Jeunesse Providence"), een agro-sylvo-pastoraal vormingscentrum te Makebuko/Gitega (Burundi), voor de opleiding van jonge boeren voor een duurzame ontwikkeling.
Timing: 2013-2015

Lees meer: Burundese baanbrekers werken aan duurzame ontwikkeling

Nieuw: een jongerenproject voor de vrede

vredesproject 5 op 7De combinatie van politieke instabiliteit, armoede en een heropflakkering van geweld maakt de situatie in Burundi erg fragiel. KBA-partner CECAB start er een sensibiliseringsproject rond vredesbehoud voor jongeren. Via vorming zullen de komende twee jaar 34 498 leerlingen bereikt worden. Omdat de jongeren van vandaag vorm geven aan de toekomst van morgen!

Thema: conflictpreventie en vredesopbouw
Regio: Burundi
Lokale partner: CECAB
Timing:2012-2014

Lees meer: Nieuw: een jongerenproject voor de vrede

Hoe zouden Burundese jongeren de conflicten oplossen?

wilfried horizontaal 5 op 7Een project rond vredesopbouw in Burundi is geen overbodige luxe want de vrede is er bijzonder kwetsbaar. CEAL-medewerker Frédéric Njebarikanuye interviewde enkele Burundese jongeren. Hoe ziet hun leven eruit ? Hoe kijken zij naar conflicten en oplossingen ? Zien ze voor zichzelf een rol weggelegd in het behoud van vrede in hun omgeving?
Gedurende tien weken stelden we elke maandag een andere jongere voor.

 

 

Lees meer: Hoe zouden Burundese jongeren de conflicten in hun land oplossen?

Steun aan de opleiding van 'leader-landbouwers' voor duurzame familiale landbouw in de regio's Kirimiro en Bweru-Bugesera in Burundi

Thema: voedselzekerheid en familiale landbouw
Regio: Kirimiro en Bweru-Bugesera (Burundi)
Lokale partners: AGAKURA "Jeunesse Providence" asbl, Organisation Diocésaine pour l'Entraide et le Développement Intégral de Muyinga (ODEDIM)

Bekijk hier een fotovoorstelling van het project.

Lees meer: Steun aan de opleiding van 'leader-landbouwers' voor duurzame familiale landbouw in de regio's...

godefroid" Samen met mijn echtgenote pas ik op ons stukje veld de technieken toe die we in de schoolboerderij van Mutwenzi geleerd hebben. De oogst was erg goed dit jaar en met de extra opbrengst hebben we twee geitjes kunnen kopen. We houden ze op stal en zo leveren ze ook meststof waarmee we de compost voor het veld verrijken om de vruchtbaarheid van de grond te verhogen. Vandaag geef ik ook andere families adviezen om hun oogst te verbeteren. Dit programma heeft mijn leven veranderd! "

Godefroid - Landbouwgroep Tugarukiramatongo 'laat ons de aarde met zorg bewerken' – Kirundo