KARIBU 156 is verschenen

141201 MBZubatse Edito pr Karibu  141230 Foto Luc Bonte 2011 

Het nummer bevat een artikel over de situatie in Zuid-Kivu waar de bevolking vele beproevingen ondergaat, het verhaal van een Burundees koppel over het dagelijkse leven op het terrein en de getuigenis van partners over de wil van hun basisgroepen te werken aan maatschappelijke verandering.

KBA, een ster die schittert aan de Afrikaanse hemel

Voorwoord

Beste vrienden,

Voor Maria en Joseph was er « geen plaats in de herberg ». Dat vertelt ons het verhaal in het evangelie. Het misprijzen, de afwijzing en de armoede plaatst hen op de rand van de maatschappij. Maar zie, een ster schittert aan de hemel. Een licht in de duisternis.

Kerstmis, feest van het licht en van de hoop.

141230 karibu Cover FRHonderden miljoenen mensen op onze aarde leven in de duisternis, letterlijk en figuurlijk. Ze moeten niet ongerust zijn over een stroomonderbreking. Ze hebben geen wasmachine en geen televisie. Ze hebben geen lopend water en geen elektriciteit. Maar hun duisternis is de onveiligheid, de oorlog, het gebrek aan voedsel, het verliezen van hun gronden, de onderdrukking, de onrechtvaardigheid. De partners van KBA begeleiden vrouwen, mannen, meisjes en jongens in Afrika. Het zijn sterren in deze duistere hemel. Het zijn lichten van hoop voor de lokale bevolking. Met haar engageren ze zich om samen te werken aan maatschappelijke duurzame verandering.

Beste vrienden, u bent sterren van hoop voor KBA en haar partners in Afrika. Uw steun is een onuitwisbaar bewijs van uw vertrouwen in KBA. Dat moedigt ons aan en versterkt ons in onze engagement voor haar nobele missie.

Uit ganser harte danken wij u voor uw vertrouwen. Twee duizend vijftien maal dank om lichten van hoop voor Afrika te blijven en uw steun voort te zetten voor KBA.Uw solidariteit maakt het verschil.

We wensen u een zalig kerstfeest en een gelukkig jaar 2015.

          M-Bernadette Zubatse,                                                        Luc Bonte,
          Directrice                                                                                 Voorzitter

Indien u het magazine KARIBU Nr 156 wenst te ontvangen, gelieve dan uw postadres naar KBA op te sturen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.