Artikelindex

Senioren komen op voor een betere toekomst voor hun nakomelingen

150202 Action 2015

Op 21 januari 2015 heeft KBA zich aangesloten bij een honderdtal senioren van verschillende organisaties die actie gevoerd hebben in het Parlement. Met als doel de Belgische politici te interpelleren om hun engagement te verhogen voor een duurzame wereld met meer gelijkheid.

 

Deze actie (ACTION 2015) vindt plaats in een scharnierperiode, met het einde van de vooropgestelde Millenniumdoelstellingen en op het ogenblik dat politici en instellingen aan het vervolg denken van de post-2015. .

Luc Bonte, Voorzitter van KBA, was aanwezig bij de senioren die een nieuwjaarsbrief hebben gelezen en overhandigd aan de Voorzitter van het Parlement en de Voorzitster van de Senaat en in aanwezigheid van enkele volksvertegenwoordigers. Om de ernst van hun engagement te benadrukken, hebben de senioren zich een tatoeage “Action 2015” laten zetten.

De MDG’s hebben er wel voor gezorgd dat enkele belangrijke resultaten bereikt zijn, maar de uitdagingen blijven immens. Op sommige plaatsen van de planeet is er werkelijk vooruitgang geboekt. In Burundi hebben de inspanningen er toe geleid dat de doelstellingen 2, 4 en 5 gerealiseerd zijn: basisonderwijs voor alle kinderen, het verminderen van de kindersterfte en de verbetering van de gezondheid van de moeder. KBA draagt bij tot het bereiken van sommige MDG’s zoals de vermindering van de extreme armoede en honger, door de capaciteiten van de boerenleiders in agro-ecologie te versterken in DR Congo, Burkina Faso en Burundi. Bijvoorbeeld, het is het geval van het project Agakura in Burundi.