Hoe zouden Burundese jongeren de conflicten oplossen?

wilfried horizontaal 5 op 7Een project rond vredesopbouw in Burundi is geen overbodige luxe want de vrede is er bijzonder kwetsbaar. CEAL-medewerker Frédéric Njebarikanuye interviewde enkele Burundese jongeren. Hoe ziet hun leven eruit ? Hoe kijken zij naar conflicten en oplossingen ? Zien ze voor zichzelf een rol weggelegd in het behoud van vrede in hun omgeving?
Gedurende tien weken stelden we elke maandag een andere jongere voor.

 

 

solange horizontaalSolange (21), Bugarama "De regering moet optreden tegen straffeloosheid en zich niet bemoeien met het werk van justitie".


 

 

 


medissa horizontaal

Médissa (16), Gihosha "Mensen moeten aangespoord worden om zaken uit het verleden los te laten, zodat er geen wraak op volgt."

 

 

 

 

raissa horizontaal

Raïssa (19), Mussaga "Jammer genoeg worden de bewoners van de conflictregio's meegesleurd in de logica van de leiders, zonder hun verborgen motieven te kennen."

 

 

 

 

ange horizontaalAnge (16), Gihosha "Om conflicten op te lossen, moet er goede communicatie zijn"

 

  

marie-louise horizontaalMarie-Louise (25), Kinama (Bujumbura) "Ik schiet minder goed op met jongeren die een andere godsdienst hebben en zich aggressief en deningrerend tegenover ons opstellen".

 

 

 

 

jean pierre horizontaal

Jean Pierre (20), Kinama (Bujumbura) "Er moet altijd een dialoog zijn tussen de partijen in conflict, in aanwezigheid van een wijze die wijst op ieders verantwoordelijkheid"

 

 

  

 

ednahorizontaal

Edna (18) Kanyosha (Bujumbura) "De spanningen in dit land zijn het gevolg van de armoede. Mensen zoeken middelen om te overleven. Met geweld."

 

 

 

 

alainmedardhorizontaal

Alain Médard (18), Buyenzi "Het is nog nooit voorgekomen dat er spanningen waren met mijn ouders"

 

 

 

  

wilfried horizontaal 5 op 7Wilfried (19), Gihosha (Bujumbura) "Mensen worden uitgemoord omdat ze niet dezelfde ideologie hebben"

 

 

 


 Nadine

Nadine (19), Buganda (Cibitoke) "De bevolking moet gevormd worden, zodat ze kan vergeten wat er tijdens de oorlog gebeurd is"